LIFESTYLE

PIĄTKOWE POPOŁUDNIE Z ODROBINĄ SŁODYCZY

W związku z rozpoczynającym się sezonem śliwkowym postanowiłam wykorzystać świeże owoce i zrobić tartę. Wykorzystałam pełnoziarnistą mąkę i wyszło pyszne kruche i zdrowe ciasto. Nie dodałam do niego ani grama cukru. Przekrojone śliwki ułożyłam na rozwałkowanym spodzie (bez pomocy męża chyba nie dałabym rady jako ciężarówka uzyskać odpowiedniej grubości ciasta). Posypałam cukrem i już! Wyszło przepyszne.

Tarta - Blog nowoczesnej mamy

Oczekując na dziecko - coś słodkiego

Parenting - tarta śliwkowa

Dieta nowoczesnej mamy

2 komentarze

  1. Natalia

    28 sierpnia 2015 at 17:01

    Izabelkowe ciasta- jak zawsze obłędnie wyglądają i pysznie smakują! 🙂

    1. Izabela

      28 sierpnia 2015 at 17:50

      Zapraszam! Została jeszcze połowa 😉

Leave a Reply